İstanbul 2 Şubesi

Regaip Kandili insanlığın kurtuluşuna vesile olsun

 

Üç ayların habercisi olan Regaip Kandili’nin tüm eşitsizlikler ve mağduriyetlerin giderilmesine vesile olmasını temenni ediyoruz.

 

Rahmet kapılarının ardına kadar açılacağı bir mevsime giriyoruz. Bu özel ayların içinde barındırdığı mübarek gün ve geceler, iyi değerlendirilmelidir.

 

Ahlakın, doğruluğun, dürüstlüğün, dayanışmanın, paylaşmanın, hakka ve hukuka riayet etmenin, ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin, acı ve kederi paylaşmanın, kutsal değerlere saygının, fazilet bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu idrak ederek, söz ve davranışlara bu çerçevede yön verme kararlılığı içinde olunmalıdır.

 

Üç aylar, tövbe etmenin, manevi arınmanın ve kendini yenilemenin müjdecisi olmasının yanı sıra, dünyevi meşguliyetlerden sıyrılıp insanın yaratılış gayesini düşünmesi için son derece değerli bir fırsattır.

 

Bu mübarek zaman dilimi fırsat bilinmeli; sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret gösterilmelidir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin ve İslam âleminin Regaib Kandili’ni tebrik ediyoruz. Dünyanın dört bir yanında akan kanın, yaşanan mezalimin bitmesini, siyonist İsrail’in Gazze’de, Filistin’de yaptığı soykırımın, zulmün son bulmasını, insanlığın huzurunu tehdit eden terörün ortadan kalkmasını, savaşların yerini barışın, düşmanlıkların yerini dostluğun almasını Allah’tan niyaz ediyoruz.