İstanbul 2 Şubesi

EBS İSTANBUL 2 NOLU ŞUBE DİVAN TOPLANTISI YAPILDI

İstanbul 2 Nolu Şubesi oalark duzenlediğimiz  Divan toplantısında yönetim kadrolarımızla  bir araya geldik. Kızılcahamam Eliz otelde  gerçekleşen toplantımıza Genel Başkanımız Ali Yalçın Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman, Şube Başkanı Mahmut Akay Şube Yönetim Kurulu, Denetleme  ve Disiplin kurulu üyelerimiz, Şube Kadın Komisyonu , Genç Memur Sen temsilcilerimiz, Şube Kadın Komisyonu üyeleri, ilçe temsilcilerimiz ve yönetim kurulu üyelerinin tam kadro katıldığı toplantı Süleyman PALA'nın Kuranı Kerim Tilavetiyle  başladı.
 
Programın Açılış Konuşmasını 2 Nolu Şube Teşkilatlanma Başkan yardımcısı Fatih Mustafa TOPSAKAL yaptı. Divana katılımından dolayı Genel Başkanımız Ali YALÇIN'a teşekkür ederek başladığı konuşmasına;
İstanbul 2 Nolu Şubenin bunyesinde bulunan Arnavutköy, Bayrampaşa, Büyükşehir, Eyüpsultan, Fatih, Gaziosmanpaşa Sultangazi içelerinin Öğretmen sayılarını, Eğitimbirsen olarak mevcut üye sayılarını ve hedeflenen üye sayılarının her ilçenin kendi özelinde yapacağı çalışmaları teferruatla hazırlanmış sunu üzerinde tüm katılımcılara izah eden Teşkilatlanma Başkan Yardımcımız katılımlarından dolayı tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.
Daha sonra söz alan Şube Başkanımız  Mahmut AKAY sendikal gündemi değerlendirmek üzere başladığı konuşmasına, Sayın Genel Başkanım, Başkan yardımcım, Sendikamızın Kıymetli Şube yönetimi, şube kadın komiyonu, ilçe başkanları, ilçe yönetimlerimiz  2 Nolu şubemizin kıymetli neferleri dava arkadaşlarım Şube divanımıza hoşgeldiniz şeref verdiniz diyerek başladığı konuşmasına  "Buunduğumuz makam ve mevkiler idarecilikler başkanlıklar tevdi edilmiş bir emanettir kalıcı olan bizden önceki abilerimizden devraldığımız ve bizden sonraki neslimize tertemiz hakkını vererek aktaracağımız davamız ve kardeşlik hukumuzdur.
 
Sayın Başkanım değerli dostlarım bulunduğumuz bütün kurumlar değerlerimize hizmet etmek için araçtır asla amaç haline gelmemelidir.Asıl gayeden asla sapılmamalıdır. Pergelin sabit ayağını değerlerimize oturtup diğer ayağıyla maddi kazanımlar ücret artışları 3600 ek gösterge sözleşmeliye kadro Öğretmenlik Meslek kanunu vb gezinebiliriz.
 
Kıymetli dava arkadaşlarım Biz sadece laf üreten bir sendika değiliz. Ciddi sendikal kazanımlar üreten bir sendikayız son 1 yılda 3600 ek gösterge sözleşmemllere kador ÖMK gibi kazanımlar ciddi kazanımlardır. Daha önce de nöbet, sınav ücretleri, kılık-kıyafet,  katsayı zulumlerinin bitirilmesi gibi önemli kazanımlara imza attmıştık. Bu konularda taraflı tarafsız herkesin Eğitimbirsen'e şukran borcu vardır.
 
Ancak şuan tek gündem ekonomi Pandemi ve arkasından gelen savaşla birlikte maruz kaldığımız yüksek enflasyon ,ekonomik daralma, memuru canından bezdirdi.Çarşı pazara çıkmaya korkar hale getirdi. Bu ortamda yapılan % 30 luk zam memuru ve bizleri asla tatmin etmemiştir.Asgari ücrete %55 zammın verildiği, EYT'nin çözüldüğü seçimin yaklaştığı bir ortamda, beklenti enaz % 40'tı. Açıklanan rakam ciddi hayal kırıklığı oluşturmuştur. Seyyanen zam talebimizi güçlü şekilde burdan ve alanlardan haykırmaya devam edeceğiz.
 
Sayın Başkanım Alanın bazı sıkıntıları ve bizden talepleri var. Sadece sendikamızın eylem kararını beğendiği için bugün görevlerinden edilen arkadaşlarımız var,  bu arkadaşlarımız sendikamızın yönetiminde yer alan arkadaşlarımız hem sendikalı olmayı teşvik edip, hem sadece sendikasının almış olduğu bir eylem kararı sonucu görevden alınma bir garabettir. Yeni Türkiyemizde bu tür adaletsiz alınmaları doğru bulmuyoruz ve asla kabul etmeyeceğiz.
-  Öğretmenlik meslek kanunu  beklentilerin çok uzağında kalmıştır. talepler doğrultusunda içerisi doldurulmalıdır.
-  Hizmetli Memur şefler için görevde yükselme sınavları acilen yapılmalıdır.
-  Bu yıl 8 yılını dolduracak idarecilerimizle bir kavimler göçü yaşanacaktır. Yönetici atama yönetmeliğinin yeniden düzenlenmesi  ve idareci arakadaşlarımızın süresi 12 yılı çıkarılması gerekmektedir.
-  Vergi Diliminin % 15 sabitlenmesi gerekmektedir.
-  Maaşlarda Eşel Mobil sistem uygulanmalıdır. 
-  Eğitime hazırlı ödeneği artırılmalıdır.
-  Anasınıfı öğretmenlerinin 50 dk olan ders sürelerinin ücretlendirilmesi gerekmektedir.
Taleplerimiz karşılığını bulana kadar mücadelemiz devam edecek olup katılımından dolayı genel Başkanım Ali YALÇIN'a Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman'a ve siz değerli  teşkilatımızın neferlerine teşşekür ediyorum diyerek konuşmasını sonlandırdı.
 
Daha Sonra kürsüye gelen Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın İstanbul 2 nolu şubenin tertip ettiği sendikamızın birlik ve beraberliğinin perçinleneceği böyle bir etkinliğe emekleri için Başta Mahmut AKAY başkanıma ve şube yönetimine teşekkür ediyorum. Biraz önce hep beraber izlediğimiz ve Fatih Mustafa TOPSAKAL başkanımızın bizlere sunmuş olduğu bilgiler, İstanbul 2 Nolu Şubenin kendisine bir hedef koyduğu durmuyoruz, çalışıyoruz,, alandayız, üyelerimizle beraberiz demektir. Tüm ilçelerimiz üzerinde ayrı ayrı çalışıldığı ve gerekli planlamaların ona göre yapıldığı açıkça ortadadır; emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Toplu sözleşme hakkını alan, eksiklerine rağmen Öğretmenlik Meslek Kanunu için adım atılmasını sağlayan, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlikte 600 bini bulan çerçeveyi genişleten, 3600 ek göstergenin çıkmasını sağlayan Eğitim-Bir-Sen’dir. Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesini, nöbet görevine ücret ödenmesini sağlayan, öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödemelerini artıran, geliştirme ödeneğinin ödenmesine devam edilmesini, jüri üyelerine ücret verilmesini, sınıf öğretmenlerine haftada iki saat ilave ek ders ücreti ödenmesini, üniversite disiplin kurullarında sendika temsilcisinin yer almasını, toplu sözleşme ikramiyesi ile örgütlülüğü anlamlı kılan ve üyeye kazanç sağlayan da Eğitim-Bir-Sen’dir.Şube müdürü, araştırmacı, müfettiş yardımcısı ve şeflerin taşıdıkları sorumluluk ve yetki ile uyumlu olmayan ücretlerinin ve diğer mali haklarının acilen iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

Onlarca sorununun çözüme kavuşturulmasını sağlayan bir sendika olarak, mevcut sorunların çözümünü sağlayacak olan da biziz.

Çözüm bekleyen birçok sorun bulunduğuna dikkat çeken Yalçın, “Uzman ve başöğretmenlikte, öğretmen oldukları hâlde kapsam dışında bırakılan araştırmacı, şube müdürü, ilçe müdürü, il müdür yardımcısı ve il müdürü gibi pozisyonlarda çalışan yöneticilerin bu hakkı kullanamaması mağduriyet oluşturmaktadır. Şube müdürü ve araştırmacı kadrosuna çekilen yetişmiş personelin binbir emekle elde ettikleri makamları bırakarak, ‘Yönetici Atama Yönetmeliği’nde istekleri dâhilinde okul yöneticisi olabilme hakkı talep etmeleri, yaşadıkları sorunun büyüklüğünü göstermektedir. Bu arkadaşlarımızın küstürülmesinin oluşturduğu sosyal maliyet, durumlarının iyileştirilmesi için gerekli meblağdan daha fazladır. Bu durum sürdürülemez. Bir an önce gereği yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

Kamu personelinin mesleki ve kurumsal yükselme yollarının açılması; özellikle toplu sözleşmede hüküm altına aldırdıkları, tüm üniversiteleri kapsayan, keyfîliği giderecek ve mesleki yükselmeyi tesis edecek merkezî bir görevde yükselme sürecinin ivedilikle başlatılması çağrısında bulunan Yalçın, “Toplu sözleşmede karar altına aldırdığımız ‘üniversite idari personelinin üniversitelerarası merkezî yer değişikliği’ talebiyle ilgili düzenleme daha fazla gecikmeden yapılmalı, idari personelin üniversitelerarası merkezî yer değişikliğini sağlayacak bir sistem bir an önce kurulmalıdır” ifadelerini kullandı.

Eğitim tadında devam eden divan toplantımıza teşriflerinden dolayı Sayın Genel Başkanımız Ali YALÇIN' a Başkan yrd sayın Muammer Karaman'a ve siz değerli katıımcılara istanbul 2 Nolu Şube Yönetimi olarak teşekkür ediyoruz

Divanımız,  soru cevap faslı, sekreteryaların kendi toplantıları ve aile fotoğrafı çektirilerek sona erdi.
Sekreterya toplantılarımız