İstanbul 2 Şubesi

M. Akif İnanın Hayali Gerçek Oldu

Eğitimciler Birliği Sendikası Gaziosmanpaşa temsilciliği tarafından düzenlenen toplantıya Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Mükremin Köse ,5 No’lu Şube Başkanı Yusuf Sabaz ,Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Usta,2 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ve ilçe temsilcileri ile Gaziosmanpaşa’da görev yapan Eğitimciler Birliği Sendikası üyeleri katıldı.

 Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını EBS 2 No’lu Şube Gaziosmanpaşa İlçe Temsilcisi Mehmet Koç gerçekleştirdi.

Programa katılan tüm konuklara katılımlarından dolayı teşekkür eden Koç ;İlçe temsilciliği olarak sendikal çalışmalara tüm hızıyla devam ettiklerini, üyeler başta olmak üzere  çalışmalara destek veren herkese teşekkür ettiğini söyledi.

2 No’lu Şube Başkanı Rıfat Kavak;  Gaziosmanpaşa İlçe Temsilciliği’nin düzenlediği programa katılarak davete icabet  eden başta EBS Genel Merkez Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı  olmak üzere 1 ve 5 No’lu Şube Başkanları’na ,İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne ve kıymetli üyelerimize teşekkürlerini iletti.

Çeyrek asırlık mücadelede Eğitim Bir Sen’in söylediği sözden ,durduğu yerden ayrılmamak için elinden geleni yaptığını belirten Kavak, bu mücadeleden taviz verilmeden kurulduğu gün gibi mücadelesine devam edileceğini belirterek, böyle bir organizasyonu gerçekleştirdiği için ilçe temsilciliğine teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ;Merhum EBS Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ın 27 yıl önce yola çıktığında hayal kurduğunu ve hayalinde etkili ,yetkili bir sivil toplum örgütü hayal ettiğini ,  bu sivil toplum örgütünün ülkenin eğitim sorunlarına vakıf ;tüm insanlık coğrafyasına ,ümmet coğrafyasının dertlerini dert edinen bir sivil toplum örgütü olmasını dilediğini ve bunun da  gerçekleştiğini belirtti.

Ramazan Çakırcı konuşmasında:

“Sendika olarak dünyanın herhangi bir yerinde bir sorun var ise biz bunu kendi sıkıntımız biliriz.Bunun için yaptığımız eylemlerle özellikle insanlık coğrafyasının dört bir yanında olan olayları dünya kamuoyunda tutan bir sendikayız.

Dün İnsan Hakları Günü hasebi ile tüm illerimizde eylemler gerçekleştirdik. Mısır’da Arakan’da ve İslam coğrafyasının herhangi bir yerinde zindanlarda esir edilmiş, zulme uğramış tüm kardeşlerimize ses olmaya çalıştık.

Küresel güçlerin özellikle yeraltı zenginliklerinin olduğu bölgeleri sürekli işgal ettiklerini ve burada sürekli kan ve gözyaşı atıklarını görüyoruz.İşte bir Sivil Toplum Örgütü olarak buna başta bizlerin karşı  durması gerekiyordu.Sendika olarak her zaman bu konuda tepkimizi ortaya koyduk.Koymaya da devam edeceğiz.

 Emperyalist güçlerin arzu ettiği şekilde olayların ve bazı durumların sonuçlanmaması için biz bu süreçlerde her zaman doğru yerde durduk,duracağız da.İlk direnç gösteren  bizler olduk yine bizler olacağız.Ülkemize karşı, milletimize karşı ,İslami coğrafyaya karşı bu bizim vazifemizdir.

Eğitim Sendikası olarak eğitim alanında yapılan her bir çalışmada yer aldık.Eğitimle ilgili söylenecek bir söz varsa ülkede herkes Eğitim-Bir-Sen’den bekliyor. “Eğitim Bir Sen ne dedi?”” Eğitim Bir Sen’in ortaya koyduğu rapor nedir?” şeklinde beklentiler ortaya çıkıyor.

Sendika olarak ışık tutacak ,yön verecek ,projeksiyon olacak şekilde bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla, sunumlarla Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere tüm eğitim kurumlarının istifade etmesi adına çalışmalarımızı ortaya koyduk.

 Değişen Türkiye paradigmasının eğitim felsefesine de yön vermesi gerektiğini düşünüyoruz.Biliyoruz ki 100 yıla yakın süredir Türkiye’nin eğitim felsefesini planlayanların Anadolu’nun ruhunu taşımadıkları ortadadır.Yönü Anadolu değerleri, yönü İslami desenlerle bezenmiş bir eğitim felsefesi hazırlanması gerektiğini düşünüyoruz ve bunu özellikle bakanlık politikalarında hazırladığımız raporlarla Milli Eğitim Şuralarında yaptığımız çalışmalarda da gösteriyoruz. Bu şekilde eğitim politikalarına yön vermeye çalışıyoruz.

Başarıda OCED ülkeler içerisinde maalesef 30. sıradayız ve bazı bıranş sonuçlarına göre 40’lı ve 50’li sıralardayız.Eğer biz; ortaya konulan ve gerçekleştirilmesi hedeflenen ilk ona girmek istiyorsak ciddi manada eğitim sisteminin yeniden sorgulanması gerektiğine, eğitim paradigmasını eğitim çalışnaları ile yeniden inşaa ederek ,eğitim çalışanlarından bakış alınarak,eğitimin yeniden planlanarak düzeltileceğine inanıyoruz.

2023 eğitim vizyonu ile alakalı henüz somut bir adamın atılmadığını görüyoruz.Eğitim-Bir-Sen olarak yapılmak istenenlerin lafta kalmasını istemiyoruz. Eğitim-Bir-Sen olarak öngörülen planlamanın bir an önce hayata geçirilmesini tavsiye ediyoruz.

Eğitim-Bir-Sen olarak toplu sözleşmelerde sizlerin verdiği güçle birçok talebi yerine getirmiş olduk.Bundan sonra da elimizden gelenin en iyisini yaparak toplu sözleşmelerde gerekli tüm çalışmaları yürüteceğiz.

Meslek kanunu, öğretmene karşı şiddet, meslek kariyer basamakları ile ilgili çalışmalar, okul yöneticileri ile ilgili çalışmalar ve benzeri düzenlemelerin meslek kanunu içerisinde yasal bir çalışma olarak çıkması için gayret gösteriyoruz .

Öğretmene şiddetle ilgili ülke genelinde eylemler gerçekleştirdik.Bunun karşılığında mecliste yasal düzenlemeler ile ilgili çalışmalar başlatılmış durumdadır.

 Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçişinde Eğitim-Bir-Sen olarak mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Ayın otuzunda Ankara’da bu konuyla ilgili büyük bir eylem gerçekleştireceğiz. Bu eylem için sadece sözleşmeli öğretmenler değil tüm öğretmen arkadaşlarımızı da eyleme beklediğimizi belirtmek istiyorum.

Öğretmenler arasındaki farklılıkların herkesin huzurunu bozduğunu,bu nedenle tüm öğretmenlerin sözleşmeli ve benzeri gibi ayrılmadan bu durum kaldırılarak kadroya geçişlerinin sağlanması gerektiğini söylüyoruz.

Genel idare sınıfları,memurlar, ve diğer çalışanlarla ilgili birçok kazanımınız oldu.Biz sendika olarak sizlerin bize verdiği güç ile, yetki ile, eğitim çalışanları adına bugüne kadar çok şey kazandırdık.Ekonomik anlamda ,özlük anlamında çok şeyler kazandığımızı bilmemiz gerekir.” Diye konuştu.

Çakırcı;toplantının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.