Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, memurun üç yılda bir rotasyona uğramasına karşı olduklarını, buna karşı teşvik istediklerini söyledi.
Memur-Sen Yalova İl Temsilciliği’nin düzenlediği istişare toplantısında konuşan Gündoğdu, 10 gün önce Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı’nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in kendilerine sunduğu üç soru ve bu sorulara verdikleri cevaplarla ilgili açıklamalarda bulunarak, “Sayın bakanın ‘istihdamında güçlük çekilen yerlerle ilgili sıkıntımız var’ sorusu esasen fiili olarak, kelime olarak bir rotasyonu yansıtmıyor ama sanki bilinçaltında bir rotasyon arayışı var izlenimini de maalesef beraberinde getiriyor” dedi.
Kalkınmada öncelikli bölgelerde memur istihdamında sıkıntı çekilmesi halinde, oralarda görev yapmanın özendirilmesi önerisinde bulunduklarını belirten Gündoğdu, “Atılması gereken adım, Ankara’nın merkeziyle eşitleninceye kadar Haymana’da çalışana pozitif ayrımcılık yapmak. Hakkari’yi Türkiye’nin batısıyla eşitleyinceye kadar orada pozitif ayrımcılık yaparak sosyal devletin gereğini yapmak. Hakkari’de görev yapmak istememe arzusu memurun bir arzusu değil. Devletin orayı Ankara’yla, Muğla’yla eşitleyememe eksikliği olduğuna göre bu eşitliği sağlamak pozitif ayrımcılıkla olur” şeklinde konuştu.
Türkiye Kamu-Sen’in, ‘Akil İnsanlar’ içerisinde yer alan Memur-Sen’i ihanetle suçladığını hatırlatan Gündoğdu, asıl ihanetin, ülkenin çocuklarının öldürülmesine, şehit olmasına, vatandaşların maddi ve manevi kayıp görmesine göz yummak olduğunu vurguladı. Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Buradan soruyorum: Bu ülkenin yüzde 50 oyunu alarak başbakanlığa seçilen, Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanının başkanlığındaki toplantıya katılmak mı ihanettir; yoksa Şener Eruygur gibi Ergenekon’un baş mimarlarının başkanlığındaki toplantıya ev sahipliği yapmak mı? Biz millet ne diyorsa o dedik. Ergenekon’a ev sahipliği yaparken Kamu-Sen’i eleştirdik. PKK’ya, İmralı’ya yakınlığından dolayı KESK’i eleştirdik. Biz hep milletin iradesinin yanında yer aldık. KESK, bu toplantılarla terörü kınar hale gelirse bundan memnuniyet duyacağız.”
Akillik, Her Türlü Teröre Karşı Olmak ve Millet İradesinin Yanında Yer Almaktır
30 yıldır akan kanın durdurulması gerektiğini ifade eden Gündoğdu, Türkiye’de akilliğin, her türlü teröre karşı olmak ve millet iradesinin yanında yer almak anlamına geldiğini kaydetti. Yıllardan beri atılan adımlara rağmen bataklığın kurutulamadığını, akan kanların durdurulamadığını ifade eden Ahmet Gündoğdu, sanatçı, yazar, sivil toplum örgütü yöneticisi gibi ülkenin akil insanlarına düşen görevin, terörden kurtulmak için yola çıkmak olduğunu vurguladı.
Çözüm sürecinin kendileri için farklı bir anlama sahip olduğunu dile getiren Gündoğdu, şunları söyledi: “Bizim kırmızı çizgimiz, şehitlerimiz; istikametimiz ise, milletin beklentisidir. Bu ülkenin vatandaşı olarak artık çocuklarını Güneydoğu’ya askere gönderen anne ve babaların acı çekmesini; Güneydoğu’ya tayini çıkan öğretmen, hemşire ve doktor başta olmak üzere üyelerimizin de orada can güvenliğiyle ilgili sıkıntı yaşamasını istemiyorum. Güneydoğu’daki çocuklarımızın da, oralarda can güvenliği sorunu yaşandığı için öğretmen açığı fazla olması dolayısıyla, öğretmensiz kalmasını istemiyorum. Bu isteklerin tamamı, bu ülkeyi Çanakkale ruhuyla yeniden buluşturmak, teröre ve terörizme karşı olan milletimizi kucaklamak; ırkçılığa prim vermeden, seçemediği ırkından dolayı üstünlük arayışına girmeden çözümün paydaşı olmaktır.”
Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Yalova programının ardından, Antalya’da paraşüt kazası geçiren Eğitim-Bir-Sen Yalova Şube Başkan Yardımcısı Uğur Hakan Tan’ı ziyaret etti.